Regelrådet välkomnar ny ordförande och nya ledamöter

Anna-Lena Bohm

Regeringen har fattat beslut om att utse ny ordförande och nya ledamöter i Regelrådet från och med den 15 december 2022. Ny ordförande är Anna-Lena Bohm, nya ordinarie ledamöter är Helena Fond och Lars Silver samt ersättare Hans Lindblad.Anna-Lena har en bakgrund som egenföretagare inom tjänstesektorn. Under åren 2012-2019 var Anna-Lena vice ordförande i Svenskt Näringsliv samt ordförande för SME, (Small and Medium sized Enterprises), kommittén. Hon var även vice ordförande i Business Europes Entrepreneurship and SME Committee under åren 2015-2017 för att sedan övergå till ordförande för kommittén 2017-2021.

 

Helena Fond

Helena Fond arbetade tidigare som expert på regelförenklingsfrågor på Företagarna och innan dess som biträdande regionchef i samma organisation med ansvar för Stockholms län, Mälardalen och Gotland. Hon har även erfarenhet från riksdagskansliet i ett antal roller. Under ett flertal år arbetade Helena för organisationen Ung Företagsamhet och har även drivit egna företag.

 

 

 

Lars Silver

Lars Silver är professor i handel och logistik vid Handelshögskolan, Umeå universitet, samt biträdande prefekt vid institutionen för företagsekonomi. Lars är för närvarande även ordförande i Svenska företagsekonomers förening som samlar närmare niohundra anställda företagsekonomer på 25 svenska lärosäten.

 

 

Hans Lindblad

Hans Lindblad är fil dr i nationalekonomi och för närvarande styrelseordförande i Högskolan Väst samt ledamot i flera andra styrelser. Dessförinnan har Lindblad bland annat varit Riksgäldsdirektör och statssekreterare åt finansministern samt innehaft ett par olika chefsroller på Riksbanken.