Så behandlar vi personuppgifter

Läs på Tillväxtverkets webbplats om vår behandling av personuppgifter.

Så här behandlar vi personuppgifter.

Tillgänglighet

Regelrådet följer ”Vägledning för webbutveckling”, de officiella riktlinjerna för arbete med webbplatser i offentlig sektor. Webbplatsen strävar efter att uppnå tillgänglighetskraven i Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 nivå AA.

Prenumeration nyhetsbrev

GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny förordning som gäller i hela EU och ersätter den svenska personuppgiftslagen den 25 maj 2018. Mot bakgrund av den nya förordningen vill vi därför informera dig som registrerad prenumerant av Regelrådets nyhetsbrev att din e-postadress finns sparad i vårt användarregister. Detta register används inte för något annat ändamål och när du avregistrerar dig så raderas din e-postadress.

Den rättsliga grunden utifrån dataskyddsförordningen är att utföra en uppgift enligt avtal.

Vad är en kaka?

En kaka är en fil som sparas på din dator för att möjliggöra identifiering av en besökare och dess besök. Kakor används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Det går att använda informationen i kakan för att följa hur användare surfar.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor. Besökaren ska också lämna sitt samtycke till att kakor används.

Det finns två sorters kakor, “vanliga” kakor och sessionskakor. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare och sparas alltså inte, medan vanliga kakor sparas på din dator en längre tid.