Så behandlar vi personuppgifter

Läs på Tillväxtverkets webbplats om vår behandling av personuppgifter.

Så här behandlar vi personuppgifter.

Prenumeration nyhetsbrev

GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny förordning som gäller i hela EU och ersätter den svenska personuppgiftslagen den 25 maj 2018. Mot bakgrund av den nya förordningen vill vi därför informera dig som registrerad prenumerant av Regelrådets nyhetsbrev att din e-postadress finns sparad i vårt användarregister. Detta register används inte för något annat ändamål och när du avregistrerar dig så raderas din e-postadress.

Den rättsliga grunden utifrån dataskyddsförordningen är att utföra en uppgift enligt avtal.

Vad är en kaka?

En kaka är en fil som sparas på din dator för att möjliggöra identifiering av en besökare och dess besök. Kakor används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Det går att använda informationen i kakan för att följa hur användare surfar.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor. Besökaren ska också lämna sitt samtycke till att kakor används.

Det finns två sorters kakor, “vanliga” kakor och sessionskakor. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare och sparas alltså inte, medan vanliga kakor sparas på din dator en längre tid.

Kakor på Regelrådet

Regelrådet använder kakor sparsamt, endast när användare interagerar på webbplatsen sätter sparar vi en kaka på användarens dator. Regelrådet är byggd med webbverktyget WordPress och använder statistikverktyget Piwik och verktyget Add2Any för möjligheten att dela information på Facebook samt Twitter. Längst ned på sidan följer mer detaljerad information kakorna som sätts på vår webbplats.

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera kakor manuellt från din hårddisk när som helst.

Väljer du att inte acceptera kakor kan vissa funktioner fortfarande användas, men du kan begränsa funktionaliteten på vissa webbsidor, t.ex. dina personliga inställningar.

På PTS webbplats kan du läsa mer om kakor.

Kakor på Regelrådet

Uppdaterat i mars 2012.

Namn Beskrivning Livslängd Utgivare (URL)
wp-settings-1 Denna kaka används av WordPress vid inloggning och eller kommentering. 1 år. www.regelradet.se
wp-settings-time-1 Denna kaka används av WordPress vid inloggning och eller kommentering. 1 år. www.regelradet.se
guest_id Twittermodulen (twitter.com) på vår startsida använder denna kaka. 2 år. twitter.com
_twitter_sess Twittermodulen (twitter.com) på vår startsida använder denna kaka. När sessionen avslutas utgår denna kaka. twitter.com
original_referer Twittermodulen (twitter.com) på vår startsida använder denna kaka. När sessionen avslutas utgår denna kaka. twitter.com
uvc AddToAny använder denna kaka på samtliga sidor. 24 timmar. addtoany.com
__utma AddToAny använder denna kaka på samtliga sidor. 2 år. addtoany.com
__utmb AddToAny använder denna kaka på samtliga sidor. 30 minuter. addtoany.com
__utmc AddToAny använder denna kaka på samtliga sidor. När sessionen avslutas utgår denna kaka. addtoany.com
__utmz AddToAny använder denna kaka på samtliga sidor. 6 månader. addtoany.com
ipinfo AddToAny använder denna kaka på samtliga sidor. 6 månader. media6degrees.com
clid AddToAny använder denna kaka på samtliga sidor. 6 månader. media6degrees.com